Vasstak skåne

Information om Vasstak & Halmtak:

Halmtak brukar kallas för stråtak, detsamma med vasstak. Halmtaken har historiskt sett en lång tid dominerat framför allt den Skånska bebyggelsen. När man tröskade halm för att få säd blev halmstråna över, då hade man ett förträffligt material att använda på sina tak. Det höll tätt för regn och snö, det isolerade så man fick varm på vintern och svalt på sommaren och materialet hade man som sagt på gården. Givetvis användes halm även i städer och byar, då transporterat från närbelägna gårdar.

På landsbygden är halmtak vanligast ända fram på 1900-talet. Det är ekonomibyggnaderna som täcks med halm. Takvinkeln är brant, minst 45 grader.

Vi bygger vasstak

Vi lägger stor vikt på att leverera vackra vasstak, som är fackmannamässigt utförda och har maximal livslängd. Våra kunder får det bästa vasstaket, utfört på bestämd tid och till utlovat pris. Vi utgår från Skåne, Örkeljunga i södra Sverige.

Kontakta oss

Du är varmt välkommen att kontakta oss för mer information, rådgivning eller offertförfrågan kring halmtak. Självklart får ni en kostnadsfri offert.

Harbäckshult 362
286 91 Örkelljunga, Skåne

Tel: 070-2203595
info@timmerochtak.se

Följ oss på Facebook